Varázslatos erdők a fotókon

Világhírű magyar fotósokból nem volt hiány a XX. században, gondoljunk csak Ata Kandóra, Robert Capa-ra, Moholy-Nagy Lászlóra vagy André Kertészre. Napjainkban is alkotnak olyan művészek, akikre felfigyel a világ.

A Norvégiában élő, magyar származású Haarberg Orsolya (1977) többszörös díjnyertes fotográfus. Több nemzetközi kiállítása volt már, és publikált négy alkalommal a National Geographic magazin USA –beli és nemzetközi kiadásában. Fényképei jellemzően tájképek, melyeken sokszor Izlandot és Lappföldet örökíti meg. 2011-ben az Év Természetfotósa díjat is ilyen témájú képeivel nyerte.

Orsolya eredetileg tájépítész végzettségű, és 2005-ben költözött Norvégiába ahol fotósként kezdett dolgozni. Saját galériát is nyitott 2020-ban Vågå –ban, Fjellheimen Galleri néven. Legújabb képeivel Orsolya az idős, varázslatos európai erdőkre összpontosít melyek még természetes állapotukban fennmaradtak. Célja, hogy ezekkel a képekkel hívják fel a figyelmet a klímaváltozásra, mivel ezek felbecsülhetetlen értéket jelentenek az ember számára, azonban a többség nincs ezzel tisztában.