Újabb izgalmas feltárás a régészeknek hála Egyiptomban

Hozzászokhattunk már, hogy még mindig újabb és újabb izgalmas leleteket tárnak fel a régészek a múltból, így történt ez ismét Egyiptomban is. Ugyanis az történt, hogy elképesztő sírhelyet tártak fel Kairó közelében.

A koporsót egy Szakkarában található, föld alatti sírkamrában találták meg, a National Geographic kameráinak köszönhetően pedig egy jövendőbeli dokumentumfilmben is szerepelni fog. A szarkofág felfedezése a síraknában, az eredeti helyén rendkívül izgalmas volt, hiszen sok esetben a sírok belsejében mások szarkofágját találják meg, hiszen azt a későbbi időszakokban is használták, most azonban ez egy kivételes eset. Ptah-em-wia végső nyughelyét egy közel 8 méter mély akna védte, melyből több mint egy hétig tartott, mire eltávolították a homokot.

A felfedezést Ola El Aguizy, a Kairói Egyetem régészeti karának professor emeritusa tudhatja magáénak, aki még tavaly, Kairótól mintegy 30 kilométerre délre bukkant rá a felszíni sírhelyre, most azonban sikerült a föld alatti területekre is bejutni.