Új szelek a munkaerőpiacon

A munkaerőpiac gyors változásaival minden szereplőnek lépést kell tartania. A korábban jól bevált stratégiák ma már nem biztos, hogy megállják a helyüket. A legújabb, munkaerőhiánnyal összefüggő tendenciák alapján a Magyarországon tevékenykedő cégeknek komolyan fel kell készülniük a külföldi munkavállalók foglalkoztatására.

Az utóbbi évek tapasztalata szerint a nagyvállalatok a megfelelő létszám kielégítésére előszeretettel alkalmaznak erdélyi, kárpátaljai vagy akár ázsiai munkaerőt is. A foglalkoztatás legegyszerűbb módja a profi munkaerőkölcsönzésben rejlik. Az erre specializálódott HR megoldásokat nyújtó cégek, mint például a Jobtain Kft. is, teljes körű ügyintézéssel, folyamatos kapcsolattartással és proaktív hozzáállással támogatják partnereik sikerét.

A külföldi munkavállalók egyszerűbb foglalkoztatásának köszönhetően a Jobtain-nél zökkenőmentesen zajlik az ukrán és erdélyi munkaerő toborzás illetve két, határon túli irodájuknak köszönhetően a teljes munkaügyi feladatok ügyintézése is.