Szükség van rá, hogy szállást is biztosítsunk a külföldi munkavállalóknak

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a külföldi munkavállalók többféle iparágban is sikeresen pótolhatják a hiányzó hazai munkaerőt, ami nagyon kedvező fejlemény a tartós munkaerőhiánnyal küzdő cégek számára. 

A Jobtain jelenleg ázsiai, erdélyi és kárpátaljai munkaerőt közvetít (főképp) a hazai gyártó cégek megbízása alapján. A munkaerő kölcsönző cégnél nagy gondot fordítanak a kiválasztásra, így nem kell aggódnunk a külföldről érkező munkavállalók miatt.  Nagyon szorgalmasak, jól bírják a monoton munkát és a terhelést, valamint felelősségteljesen végzik munkájukat.

Egy dolgot azonban mindenképp érdemes tudni a külföldről érkező munkavállalókkal kapcsolatban. Értelemszerűen ők nem rendelkeznek itthon saját lakással, így ha őket foglalkoztatjuk, akkor munkás szállás is szükséges majd számukra. Ebben azonban nincs semmi rendkívüli, a cégek jelentős része fel van készülve erre, és meg tudja oldani a munkavállalók szállásoltatását. Az esetek egy részében a munkabér tartalmazza a lakhatási költségeket is, máskor a rezsi költségeket levonják a dolgozó fizetéséből, a túlfogyasztást elkerülendő.