Nyitás a kertünk felé

Otthonunk felújításakor a nyílászárók cseréjével nemcsak energiahatékonyabb megoldást tudunk beépíteni, hanem a mindennapi komfortot is emelhetjük. A hagyományos nyíló-bukó terasz ajtó helyett elérhetők már modernebb, elegánsabb változatok, melyekkel a kültér szinte a lakás részévé válik.

Ha a terasz ajtó cseréjét tervezzük, gondoljuk át hogy mekkora felület lesz ideális a nyitáshoz, és mekkora lesz a fix rész. Egy szakértő tanácsadó tud javasolni számunkra megfelelő megoldásokat az esztétikum és a könnyű kezelhetőség szempontjainak figyelembe vételélvel. Technikailag a rendszerekből létezik a toló-bukó nyitású és az emelő-toló nyitású terasz ajtó.

Év végéig még igénybe vehető az otthonfelújítási támogatás a nyílászárók cseréjére is, melyben az anyag- illetve a munkadíj maximum 50-50 százalékára tudunk utólagosan vissza nem térítendő támogatást igényelni. A műanyag vagy alumínium nyílászárók szakszerűen beépített módon képesek olyan teljesítményre, hogy az támogatja az energiamegtakarítást és komoly rezsicsökkentést érhetünk el vele.