Mit tartalmaz egy megvalósíthatósági tanulmány

A települési önkormányzatok számtalan fejlesztési elképzeléssel rendelkeznek. A sikeres megvalósítás érdekében szükség van egy részletes tervre, tanulmányra, amelyben rögzítik, hogy milyen lépésekben juthatnak el a kívánt célig.

A fejlesztési projekteket tehát megelőzi egy megvalósíthatósági tanulmány. Erre azért is van szükség, mert a projektek megvalósításának finanszírozását segítő pályázatok is megkövetelik, a pályázati lehetőségekkel pedig érdemes élni. Tekintettel arra, hogy a pályázat nem a fejlesztés célja, hanem eszköze, így a pályázati támogatás igényléséhez részletes terveket kell bemutatni. A pályázat megalapozottságát pedig egy jól előkészített projekt biztosítja. Ez akkor áll rendelkezésre, ha a települési önkormányzat rendelkezik egy részletes és átfogó, szakmailag megalapozott, jóváhagyott településfejlesztési akciótervvel. Ennek egyes részei, vagy ritkább esetben egésze alkotja a pályázati projektet.

A Városfejlesztés Zrt., mint a hazai településfejlesztés elismert szakértője megvalósíthatósági tanulmányok készítését is vállalja, a szervezettől megszokott magas szakmai színvonalon.