Migrén elleni segítség

A migrén okát nem tudják mai napig egyértelműen, de egy öröklött hajlam is közrejátszik. A nők 17, a férfiak 6 százaléka érintett ettől a betegségtől, azonban még nincs rá gyógymód, csak gyógyszeresen tudják csökkenteni a fejfájás intenzitását és gyakoriságát.

A migrén tipikus tünetei: akár elviselhetetlennek tűnő fájdalom, amely korlátozódhat a fej egyik oldalára, de érintheti mindkét oldalt is. Ez lehet lüktető, pulzáló jellegű fejfájás is. Általában mozgásra fokozódik a fájdalom, ez tehát gátolja a napi munka végzését. Hányinger is előfordul, valamint fokozott fény- és hangérzékenység. Van akinél látótérkiesés, villódzó fények vagy zsibbadás előzi meg a migrénes rohamot. Mit tehet akinek migrénje van? Gyógyszeres kezelést kaphat, melyek egyrészt a rohamot oldják, másrészt a megelőzést szolgálják. Ezek minden esetben orvosi vizsgálat alapján, orvosi javaslatra szedhetők.

Alternatív megoldásként javasolják, hogy izomlazító gyakorlatokat végezzen a beteg, valamint biztosítsa az elegendő alvást és folyadékbevitelt. A CBD olaj migrén ellen is hathatós segítséget tud nyújtani, ezt a hatását a kendernek már az ókorban is ismerték.