Mi az a PTSD és miért alakul ki?

A PTSD a poszttraumás stressz szindróma angol megnevezésének rövidítése. A PTSD egy krónikus pszichológiai rendellenesség, ami akkor alakul ki, ha az embert valamilyen trauma éri. A trauma okai sokfélék lehetnek, például bántalmazás, háború, katasztrófák, vagy valamilyen traumatizáló veszteség okozhatja

Ennek az állapotnak a kezelési módszerei gyakran sikertelenek, és nem kívánt mellékhatásokkal is járhat. A közelmúltban elvégzett vizsgálatok azonban megerősítették, hogy a Cannabis sativa egyik összetevője, a kannabidiol (CBD) rendkívül hasznos a PTSD tüneteinek enyhítésében. Ez nagyon jó hír azoknak, akik eddig sikertelenül próbáltak meggyógyulni a PTSD állapotából, mert számukra felcsillan a remény az állapotuk javulására.

A PTSD számos tünettel járhat, többek között szorongás, depresszió vagy felelőtlen viselkedés jellemezheti, illetve emésztőrendszeri problémák, migrén, fejfájás és az immunrendszer legyengülése is előfordul. Ezek egyáltalán nem kellemes tünetek, ezért nagyon fontos ennek a betegségnek a kezelése, amire a kutatások alapján a CBD olaj alkalmas lehet.