Külföldi tapasztalatszerzés lehetőségei

A nemzetközi tanulmányi programok már több évtizede futnak sikerrel Magyarországon, elsősorban a felsőoktatásban ismerhettük meg az Erasmus program előnyeit. Ezek ún. mobilitási projektek, melyek során a résztvevők nyelvi készségei fejlődnek, szélesebb körű rálátást kapnak a tanulmányok és szakmai területek felett, és más gazdasági szektorokba is bepillantást nyerhetnek.

Kevéssé ismert azonban, hogy a felsőoktatáson kívül még a szakképzésben és felnőttoktatásban résztvevők, illetve abban dolgozók számára is lehetőséget biztosít az Erasmus program a külföldi mobilitásra, melynek célja, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezhessenek és a legfrissebb tudást megkaphassák a program résztvevői. Ezért lett az Erasmus + jelszava az, hogy „Expand your knowledge!” azaz: Bővítsd a tudásod!

A felnőttképzésben tevékenykedő Learning Innovation Kft. is részt vett ebben a programban, és öt munkatárs szerezhetett értékes külföldi tapasztalatokat. Náluk elérhető két képzés is a tanítás újfajta megközelítéseiről, a természetközeli játékos oktatás, az ún. kertpedagógia módszereiről.