Karrier újratervezés

Ha valaki sokáig nem talál munkát a saját szakmájában, érdemes átképzésen és munkahelyváltáson gondolkoznia. Ehhez mindenképpen érdemes szétnéznie a munkaügyi központban, hogy melyek a leginkább keresett pozíciók a munkaerőpiacon az adott régióban. Előfordulhat, hogy elérhetőek olyan pozíciók, melyek a hiányszakmák közé tartoznak az adott megyében, emiatt kiemelkedő kereseti lehetőséggel járnak. Még az 1-2 éves átképzés elvégzése után is várható, hogy ilyen munkakört fog tudni találni, mert általában elég lassan alkalmazkodik a munkaerőpiac az igényekhez.

A képzéshez pedig sokszor pénzügyi támogatást nyújt a munkaügyi központ, és segítségükkel sikerülhet képzési szerződést is kötnie a leendő munkaadóval, amivel biztosítva lesz a munkahelye a képzés után, illetve a szükséges szakmai gyakorlatot is megszerezheti náluk.

Érdemes tehát proaktívan viszonyulni a helyzethez és nem keseregni a munkanélküliség gödrében. Nagyon szép karrier küszöbén állhat az, aki veszi a kezdeményezőkészséget, és a fenti elvek mentén váltásról dönt.