Itt fáj, ott fáj…

Sajnos már fiatal felnőttkortól jelentkezhet az ízületi fájdalom azoknál, akik mozgásszegény életmódot folytatnak, illetve azoknál is, akik folyamatosan egyoldalúan terhelik valamelyik ízületüket.

A két esetben, nem azonos a fájdalom oka, mert míg a mozgásszegény esetben az ízületek beszűkülnek mivel nincs kihasználva mozgásterjedelmük, a másik esetben pedig a folytonos megterheléstől kopás alakul ki, ez okozza a fájdalmat. Emellett pedig fontos megemlíteni a gyulladást, mint az ízületi fájdalom okát. 

Mindhárom esetben a gyulladás elmúltával fontos gondot fordítanunk a megfelelő mozgásra és gyógytornára, mellyel nagyban rendezhető az ízület mozgásképessége. A gyulladáscsökkentésre és az általános fájdalomcsillapításra táplálékkiegészítőként alkalmazhatunk CBD cseppeket, melyek nemcsak tüneti kezelést adnak. Mivel valóban csökkentik a gyulladást test szerte, és még a fájdalomátvitelt is blokkolják, hogy valóban kevesebb fájdalmat érezzünk. Táplálkozásunkban előnyben részesítendő a halolajat, kollagént és hialuronsavat tartalmazó ételek fogyasztása.