Időskori ízületi fájdalmak enyhítése

Idős rokonaink életének egyik fő megkeserítője a reuma. Ez tulajdonképpen mindenféle ízületi fájdalmat és gyulladást lefed, így orvosilag nem helytálló a megnevezés. Ide tartozik az ízületi gyulladás, a köszvény, az inak és izmok fájdalmas gyulladása. A tényleges reumatoid arthritis pedig egy autoimmun betegség, amely ízületi károsodást és fájdalmat okoz.

A szokásos kezelés ezeknél a panaszoknál a helyi fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő krémek, kenőcsök használata. Ha heveny gyulladásban van a terület, akkor mindenképpen pihentetni, kímélni kell, míg elmúlik a gyulladás. Utána segít a mérsékelt mozgás, különösen kedvező az időseknek a vízben végzett mozgásforma (vízi aerobic), és a gyógytorna.

Fontos segítség lehet, hogy a tapasztalatok szerint a CBD olaj reuma esetén erős gyulladásgátló hatásával gyorsan enyhíti a panaszokat, és csökkenti a fájdalmat, ezáltal javítva a beteg állapotát, és kellemesebb pihenést biztosít. Az immunrendszert is segít a megfelelő szintre beállítani, így meggátolja a betegségek súlyosbodását.