Hol keressünk állást?

Mindenki tudja, hogy az álláskeresés egy hosszadalmas folyamat, ami rengeteg időt és energiát igényel. A legtöbb idő a megfelelő önéletrajz és a pozíciónkként változó motivációs levél megírásával, illetve a lehetőségek felkutatásával megy el. Az utóbbi kérdés több oldalról is megközelíthető.

Az álláskeresést állami, szervezett és magán úton is meg lehet valósítani. A munkaügyi központok adatbázisába akkor érdemes regisztrálunk, ha nincs éppen aktuális tanulói- vagy munkaviszonyunk. Állami anyagi támogatás nem minden esetben jár, de kötelezően együtt kell működnünk az érkező ajánlatok tekintetében.

A fejvadász vagy munkaközvetítő cégek piaci alapon működnek. Érdemes utána járni, mely cég dolgozik az általunk preferált iparágban és ennek megfelelően konkrét elképzelésekkel megkeresni őket. A legegyszerűbb, egyéni út pedig az online álláskeresés. Az álláshirdetések túlnyomó többsége ma már az állásportálokon és a közösségi médiában található. Teljesen ingyenesen, az otthonunk kényelméből szűrhetünk és válogathatunk a nekünk való lehetőségek közül.