Hogyan találjunk elegendő számú és megfelelően képzett munkaerőt?

Ma már egyre több vállalkozás szembesül komoly munkaerőhiánnyal. Nem csak szellemi tevékenységet végző, hanem kékgalléros munkaerőből is nagy hiány van egyre több szakterületen. Sokan nem csak a létszám tekintetében tapasztalnak hiányt, hanem a megfelelő képzettségben is.

A Practiwork egy olyan innovatív módszertant kínál, amely a kékgalléros munkaerő toborzása és kiválasztása során nyújt nagy segítséget. Ez egy innovatív szoftver, célhardver és módszertan, amely kifejezetten a kékgalléros munkaerő felmérésére és képzésére lett kifejlesztve. Az innováció jelentőségét mutatja, hogy a találmány bekerült Magyarország TOP 100 találmánya közé.

A fejlesztés transzverzális képességek, készségek és személyiségjellemzők mérésére alkalmas, vagyis olyan képességekre, amelyek szinte minden munkakörben alapvető fontosságúak. A Practiwork holisztikus megközelítést használ az egyén jellemzéséhez, e mellett pedig a felmért képességek és készségek alapján javaslatot is tesz az egyén számára legszükségesebb képzésekről is.