Hogyan lesz több anyatejünk?

Az újdonsült kismamák egyik legnagyobb félelme, hogy lesz-e elegendő anyatejük. Hiszen minél tovább szeretnék anyatejjel táplálni az apróságaikat, de sajnos ez nem mindenkinél lehetséges.

Az anyatej serkentése sokféle természetes módszerrel is lehetséges. Mindenekelőtt a legfontosabb a nyugalom. Hiszen bizonyított tény, hogy ha az anyuka nyugodt, akkor több lesz az anyatej. Persze ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani, amikor éjjelente mindig felsír a picurkánk, vagy rohanunk, hogy befejezzük a házimunkát miközben még vacsorát is szeretnénk főzni a családnak. Ilyenkor érdemes innunk egy citromfű vagy levendula teát, hiszen a levendula és a citromfű természetes nyugtató hatással rendelkezik, így érdemes a nehezebb napokon fogyasztani a belőlük készült teákat.

Illetve amit talán többen is ismernek, hogy a maláta tartalmú italok, alkoholmentes sörök is hasznosak, mert magas B vitamin tartalmuk is fokozza a tejelválasztást. Ezen kívül az édeskömény és a közönséges ánizs is hasonló hatással rendelkezik.