Felkészülés a sikeres interjúra

Mikor állásinterjúra készülünk egy céghez, előtte érdemes időt szánni a felkészülésre, hogy a lehető legjobb módon mutatkozhassunk be. Ilyen állásinterjú tippek közül válogatunk most, csak a legfontosabbakat mutatjuk be röviden.

Megérkezés: mindig időben, csak pár perccel a megbeszélt időpont előtt legyünk ott, ezzel elkerülhetjük a kellemetlen fogadtatást. Bemutatkozáskor ügyeljünk az érthető beszédre, magabiztos kézfogásra, és várjuk meg, míg hellyel kínálnak minket.

Öltözék: a helyzetnek és a cégnek megfelelő igényes, tiszta és nem gyűrött ruházatban jelenjünk meg. Tilos a sok parfüm, az erős smink és a túl kihívó, nem odaillő ruházat! Alapkérdések: ezekre mindig készüljünk fel előre, mert mindenhol fel fogják tenni őket, tehát jó, ha van kigondolt válaszunk. Végig törekedjünk a szakmaiságra, tehát a kifejtéseknél ne térjünk ki magánjellegű témákra. Trükkös kérdések: sok munkáltatónál ilyeneket is alkalmaznak, hogy kizökkentsék a jelöltet és kiderüljön, hogyan viselkedik stresszes és váratlan helyzetekben. Itt inkább a nyugodtságot és az őszinteséget, valamint a kreatív gondolkodást lehet tanácsolni.