Előzzük meg a szívbetegséget!

Mivel világszerte a szív- és érrendszeri megbetegedések az egyik vezető halálok, így érdemes egészséges életmóddal odafigyelnünk ennek kivédésére. Már egészen fiatal korban sokat tehetünk a helyes életmód kialakításával, a tudatos táplálkozással, így elkerülhető a későbbi nagyobb baj.

Életmódunk tekintetében fontos a megfelelő pihenés, alvás biztosítása, valamint a rendszeres sportolás, mozgás a jó levegőn. Ha stresszes az életünk, mindenképpen ajánlott valamilyen stresszkezelési módszert elsajátítanunk, legyen az légzéstechnika, autogén tréning, jóga, futás, bármi, ami nekünk megfelel. Viszont a dohányzást és alkoholt kerüljük, mert ezek csak átmenetileg oldják a stresszt, de hosszú távon rombolnak és függővé tesznek.

Étkezés tekintetében próbáljunk zsírszegényen elkészíteni a fogásokat, és magas rosttartalmú táplálékot fogyasztani, tehát kimondottan sok zöldséget és gyümölcsöt. Természetes szerekhez is fordulhatunk támogatásért, ilyen a citromfű, a levendula és a galagonya. A CBD olaj szívbetegség megelőzésére is ajánlott, mivel oldja a szorongást, idegességet és elűzi az álmatlanságot.