Csodatévő méhek

Szereted a mézet? És a propoliszt? Vagy a méhpempőt? Mindhárom nagyszerű élettani hatásokkal rendelkezik, amit mára a tudomány is egyre jobban felismer. Nem véletlen, hogy a méhészeti termékekkel való gyógyításra külön szavunk is van már: az apiterápia

Ez a gyógymód a mézben, propoliszban, méhpempőben rejlő hatásokat használja fel arra, hogy javítsa az emberek közérzetét, növelje az energiaszintet, vagy például megszüntesse a torokfájást. A méhészeti termékek hatóanyagai ugyanis vírus- és baktériumellenes, valamint fertőtlenítő hatással rendelkeznek. Gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően pedig energiával töltik fel a testünket. A propoliszos mézzel például hatékonyan kezelhető a torokfájás, a méhpempő pedig növelheti az energiaszintünket. Jó hír ez mindenkinek, aki épp tavaszi fáradtságra panaszkodik. A méz szintén sokféle vitamin és nyomelem forrása, de fogyasztása csak akkor biztonságos, ha valaki nem cukorbeteg, illetve nem allergiás arra a növényre, amelynek virágporából az adott méz készült.

Aki tehát ismeri a méhészeti termékek kedvező élettani hatásait, nem érzi túlzásnak, ha csodatévő méheknek hívjuk ezeket a szorgos rovarokat, amelyeknek a természet eme ajándékait köszönhetjük.