Betanítás 1×1

Ha szeretnénk, hogy a megtalált új munkatárs minél hamarabb startra kész legyen, és a munkáját hatékonyan el tudja látni, továbbá hosszú távon elkötelezett legyen a munkaadó iránt, elsődleges szerepe van a betanítási időszaknak.

A sikeres onboarding folyamat az első munkában töltött nappal kezdődik, és gyakran hónapokig eltart. Ennek része, hogy biztosítjuk számára a szükséges eszközöket, hozzáféréseket, valamint a munkavégzéshez fontos céges információkat. Ebben elsősorban az IT és a HR csapat támogatja az új kollégát, majd az első pár nap általános információi után a munkakörére vonatkozó részletekbe is beavatják. Ekkortól már a közvetlen felettese, és a kijelölt mentorok, közvetlen kollégák kell, hogy segítsék az új munkatársat, hogy fel tudja venni a fonalat.

Erre mindig érdemes egy tervet is összeállítani, hogy ne maradjon ki semmilyen témakör, illetve világos legyen, hogy kinek mi a feladata. Az onboarding folyamat során végig tartsuk szem előtt, hogy kétirányú legyen a kommunikáció, mert csak akkor fogunk reális képet kapni az új dolgozó teljesítményéről.