Bemutatkozik a Microsoft felhőszolgáltatása

Az elmúlt pár év alatt végig nézhettük, ahogyan a felhőszolgáltatások robbanásszerűen terjednek. Hiszen egyre több felhasználó számára fontos, hogy az adatokat bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről el tudják érni, ez pedig a felhőtechnológiákkal lehetségessé válik. És nem csak az egyéni felhasználók, hanem egyre több vállalkozás is használja, miután felismerték a felhő megoldások kínálta előnyöket.

Mi az Azure valójában? Gyakorlatilag egy interneten futó operációs rendszer minden olyan jellemzővel, ami lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy csak annyit kell fizetnie a szolgáltatásért, amennyit ténylegesen használ. Az Azure a Microsoft nyilvános felhő megoldása, amely infrastruktúra- és platformszolgáltatást kínál, valamint szoftverszolgáltatás is hosztolható a Microsoft adatközpontok hálózatából. Fontos előnye, hogy a felhőben kialakított rendszereket pedig össze tudjuk kapcsolni a vállalati környezettel.

A Microsoft Azure tartalmazza mindazokat a tulajdonságokat, amelyeket egy jó cloud szolgáltatástól elvárhatunk: igény szerinti önkiszolgáló használatot biztosít, online elérhető, nagy mennyiségű felhalmozott erőforrást biztosít, gyorsan és rugalmasan skálázható valamint a költségek tervezhetőek és követhetőek.