Bakancslistás olvasnivaló a kastélyok és várak szerelmeseinek

A belföldi turizmus értékét a Covid járvány idején újra felfedezték az emberek. Kijelenthető, hogy ez egy pozitív hozadéka lett az időszaknak. Szerencsére Magyarország temérdek látnivalóval és érdekes programhelyszínnel rendelkezik kisebb vagy hosszabb kirándulásokhoz egyaránt.

Kocsis Noémi Bakancslista című könyve 2022-ben jelent meg a Scolar Kiadó gondozásában. A szerzőnő két évvel korábbi, Magyarország 777 izgalmas látnivalóját összegyűjtő kötete után jelentette meg legújabb művét, amely a magyarországi kastélyok, várak és kúriák titkos történelmébe repít bennünket.

A régi korokat megidéző ódon kastélyok és középkori várak mellett számos híres ember kúriája is látogatható. A kiadvány 333 érdekes, gyönyörű vagy valamiért furcsán különleges helyszínt mutat be és lerántja a leplet számos titokról is. Melyik várból hajigáltak le boszorkányokat? Melyik helyszínen forgatták eddig a legtöbb filmet? Hol őrzik Ferenc József lúdtollát? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk a könyvből.