Amikor már csak egy lépés választ el az új állástól

Jó hír! Felvettek! Tied az állás! Ugye milyen nagy öröm ezt hallani? Azonban még ne dőlj hátra, mert hátravan még egy fontos mozzanat: a munkaszerződés megkötése. Mivel a munkádat ez alapján kell végezned, illetve ebben rögzítik a jogaidat és kötelességeidet, ezért vedd komolyan, és járj el körültekintően a munkaszerződés megkötésénél is. 

Érdemes például tudni, melyek a munkaszerződés kötelező elemei, amelyeknek feltétlenül szerepelni kell a szerződésben. Tanácsos jogásszal is egyeztetni, nehogy olyan szerződést írj alá, amiből később hátrányod származik. A munkavállalót megilletik bizonyos jogok, például a kötelező szabadság, táppénz, pihenőidő vagy épp a munkahelyi biztonság terén, jó ezekkel előre tisztában lenni. Ugyanis ha szabálytalanságra figyelsz fel, vagy számodra hátrányos feltételeket akarnak beleírni a munkaszerződésbe, az intő jel kell, hogy legyen.

Nem kell mindenáron elvállalni egy munkát, ha számodra nem megfelelőek a feltételek. Járd körül, milyen jogok illetnek meg munkavállalóként és állj ki jogos érdekeid mellett.