Állásvadászat kisokos

Ha valaki új munkáról álmodik, több helyen érdemes szétnéznie a siker érdekében. Íme a leghasznosabbak:

Az áhított új állás megtalálásának leggyakoribb módja az álláshirdetések figyelése. Napjainkban a legismertebb portálok a Profession, a LinkedIn, a Jobtain és a CVonline oldalai, Facebook csoportok. Arra kell figyelni, hogy jelentkezéskor mindig specifikusan az adott álláshirdetésre szabjuk az önéletrajzot, kísérőlevelet. Ezzel elkerülhetjük a 12 egy tucat jelentkező státuszt, aki valószínűleg nem kelti fel a munkaadó érdeklődését.

Ennél ideálisabb, ha proaktívan mi magunk keressük meg a szakterületünk és földrajzi helyzetünk szerint megfelelő munkaadókat, állásokat. Vizsgáljuk meg honlapjukat, mert ott még több állás szokott meghirdetve lenni. Adjuk be jelentkezésünket a passzoló cégekhez a vágyott munkakörre akkor is, ha épp nincs meghirdetett ilyen pozíció, mert lehet, hogy éppen most válik aktuálissá a keresésük.

Ezen kívül érdemes ellátogatni állásbörzékre, szakmai vásárokra, ahol személyes találkozóra nyílik lehetőség, és egyből jó benyomást tehetünk határozott fellépéssel és munkakeresési szándékunkkal.