A sikeres álláskeresés kulcsa a felkészültség és a jó időzítés

Az állákeresés többnyire hosszabb időt vesz igénybe és az sem mindegy, mikor kezdünk bele. Vannak olyan időszakok, amikor dömping van a piacon (tavasz, ősz), és akad olyan is, amikor alig keresnek embereket (év vége és eleje). Az időzítés tehát kulcs fontosságú. 

Ha a pályázatunk kiválasztásra kerül, a felvételi folyamat második lépcsője a személyes interjú. Nagyon sok múlik az első benyomáson, így van pár tipp, amit érdemes megfogadni, ha állásinterjúra készülsz.

A nyugalom és a pozitív kisugárzás párosuljon alkalomhoz illő öltözettel. Mindig célszerű utána nézni az adott cégnek, és annak megfelelően kiválasztani a diszkrét ruházatot. Kerüld a túlzó kiegészítőket és parfümhasználatot. Nem árt, ha már a megbeszélt idő előtt kicsivel ott vagy. Késni az első alkalommal nagy illetlenség. Ami pedig a szakmai professzionalizmusodat illeti, biztosan előkerülnek majd a szakmai részletek is. Tehát mindig frissítsd fel a tudásod, hogy eredményesen bemutathasd, miért te lennél a legideálisabb a pozícióra.