A profi önéletrajz nélkülözhetetlen a jó álláshoz

A Jobtain Magyarország egyik legnagyobb munkaerő-kölcsönző cége, amely az állásközvetítés mellett fontosnak tartja azt is, hogy hasznos információkkal segítse az álláskeresőket.

Blog oldalukon sokféle hasznos tipp, tanács és információ mellett beavatnak az önéletrajz készítés fortélyaiba is. Azoknak az álláskeresőknek, aki ismerős, vagy egyéb ’hátszél’ nélkül vágnak neki az álláskeresésnek, a profi önéletrajz írás mondhatni létfontosságú, hiszen a motivációs levél mellett ez az egyetlen esélyünk, hogy meggyőzzük leendő munkavállalónkat, hogy érdemes lehet minket jobban is megismerni.

Márpedig az önéletrajz írás egyáltalán nem könnyű, nem elég csak letölteni netről egy sablont és azt átírni a saját adatainkat benne. Kell, hogy olyan meggyőző erőt sugározzon, olyan összhatást érjen el, ami arra ösztönzi az olvasót, hogy jobban meg akarjon ismerni minket. 

Ez tehát az első szűrő, első akadály, amit ha sikerrel veszünk, akkor lehetőséget kaphatunk egy telefonos vagy személyes interjún való bemutatkozásra.