A legjobb természetes eredetű fájdalomcsillapítók

Ha fontosnak tartjuk a természetes módszerek használatát egészségünk védelme érdekében, akkor is találhatunk megfelelő szereket a fájdalom csillapítására. Fogfájásra az apróra zúzott fokhagymát olívaolajjal keverve a fájós fogat ezzel bedörzsölve gyorsan enyhíti a fájdalmat. Ezen kívül a szegfűszeg is hatásos erre a célra, háromóránként ajánlott elrágcsálni egy-egy darabot belőle. 

Torokfájásra közismerten hasznos a méz, de egy kis fahéjjal elkeverve még ütősebb fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő szert kapunk. Fejfájásra, migrénre adható az őszi margitvirág, mely gazdag gyulladáscsökkentő és görcsoldó vegyületekben, ilyenek például a szeszkviterpén-laktonok és a flavonoidok.

Ízületi panaszokra az ananász segít, mert a benne lévő bromelain vegyület kitisztítja a vérből a fibrin fehérjét, mely a fájdalmas gyulladásos panaszokat okozza. Hát- és derékfájásra való a szőlő, fogyasztása hosszútávon megelőzi, ill. csökkenti az ülőmunka következtében jelentkező kellemetlenségeket. Általános célokra érdemes még kipróbálni a CBD olaj fájdalomcsillapító hatását, melyet szintén tanulmányok igazolnak.